Please update your Flash Player to view content.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ:

LIMASSOL SQUASH OPEN 2018

20-21 December 2018  Men’s and Ladies

22 December - Juniors

LIMASSOL

CYPRUS

Email : v.karasava@yahoo.comΣύνολο Επισκεπτών:1009007
ΚΟΕ : Τελετή Βράβευσης Καλυτέρων Εφήβων-Νεανίδων

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, πραγματοποίησε την Τρίτη 29 Ιανουαρίου στο Ολυμπιακό Μέγαρο την «Τελετή Βράβευσης των Καλυτέρων Εφήβων - Νεανίδων 2012». Η βράβευση θεσμοθετήθηκε το 1985 από την ΚΟΕ ύστερα από εισήγηση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής όπως βραβεύονται κάθε χρόνο οι νέοι αθλητές, και ο θεσμός συμπλήρωσε φέτος 28 χρόνια ζωής.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Επίτ. Καθ. Ουράνιος Ιωαννίδης, αφού αναφέρθηκε στα κριτήρια και το σκεπτικό της βράβευσης, απευθυνόμενους στους νέους αθλητές ανέφερε : «Σήμερα τιμούμε τους έφηβους και τις νεάνιδες για να δώσουμε την αναγνώριση που οφείλουμε σ’ αυτούς που ξεχώρισαν και στους οποίους επενδύουμε για το μέλλον. Αναμένουμε ότι θα αντιγράψουν τις επιτυχίες ανδρών και γυναικών που μέσα από σκληρή δουλειά κέρδισαν το δίκαιο μερίδιο που αναλογεί στην Κύπρο στο χώρο του Παγκόσμιου αθλητισμού είτε με το Αργυρό μετάλλιο του Κοντίδη, είτε με τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου με τις θέσεις που κατέλαβαν».

Η επιλογή έγινε μέσα από τις προτάσεις που έκαναν οι οικείες αθλητικές ομοσπονδίες των προταθέντων αθλητών προς την ΚΟΕ. Συνολικά προτάθηκαν από 32 Ομοσπονδίες, 34 Έφηβοι και 26 Νεάνιδες. Οι 30 Έφηβοι και οι 22 Νεάνιδες στα ατομικά αθλήματα και οι τέσσερις έφηβοι και οι τέσσερις νεάνιδες στα ομαδικά αθλήματα.

Καλύτερος έφηβος αθλητής, αναδείχτηκε ο Ευτύχιος Έλληνας του Συνδέσμου Αυτοκινήτου, ο οποίος στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα GP3, κέρδισε τον αγώνα στην Μόνζα, προσφέροντας τεράστια θετική προβολή στην πατρίδα μας.

Καλύτερη νεάνιδα αθλήτρια αναδείχτηκε η Παναγιώτα Ανδρέου η οποία συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, καταλαμβάνοντας την 16η θέση στο Σκιτ στη Σκοποβολή που ήταν και η ψηλότερη θέση που κατέλαβε αθλήτρια της Ολυμπιακής ομάδας.

Καλύτερος έφηβος αθλητής ομαδικού αθλήματος αναδείχτηκε ο ποδοσφαιριστής Κρίστης Ανδρέου για τη συμβολή του ώστε η Εθνική Νέων να επιτύχει τον στόχο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Καλύτερη νεάνιδα αθλήτρια ομαδικού αθλήματος αναδείχτηκε η πετοσφαιρίστρια Ιωάννα Λεωνίδου για τη συμμετοχή της τόσο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Μπιτς Βόλεϊ (U19) όπου κατέλαβε την 17η θέση, όσο και στις Εθνικές ομάδες Πετόσφαιρας Νεανίδων και Γυναικών.

Με το έπαθλο «Αντώνης Παπαδόπουλος» που απονέμεται στον καλύτερο αθλητή/τρια του Στίβου, βραβεύτηκε ο Σφυροβόλος Αλέξανδρος Πουρσανίδης ο οποίος στους Παγκόσμιους Αγώνες Εφήβων που έγιναν στη Βαρκελώνη κατέλαβε την 4η θέση.

Με το έπαθλο «Πέυκιος Γεωργιάδης» που απονέμεται στον αθλητή/τρια που ξεχώρισε τόσο με τις επιδόσεις του στην εκπαίδευση όσο και τις αγωνιστικές επιτυχίες βραβεύτηκε η Ελένη Πρατσή της ομοσπονδίας Πεντάθλου/Διάθλου. Η αθλήτρια κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Διάθλου στην κατηγορία “Youth A” (17-18 ετών), ενώ μέσα στο 2012 τελείωσε με άριστα το Λύκειο, και εισήχθη μέσω των Παγκυπρίων εξετάσεων στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ειδικές τιμητικές βραβεύσεις, για την πρόοδο στις αθλητικές επιδόσεις και τα αποτελέσματα που πέτυχαν κατά το 2012 απονεμήθηκαν επίσης στους Νικόλα Βασιλείου (Σκοποβολή-Σκιτ), Πέτρο Χρυσοχό (Αντισφαίριση) και Ειρήνη Πασιουλή (Τάε Κβο Ντο). Βραβεύτηκαν επίσης οι αθλητές των Ειδικών Ολυμπιακών Νίκος Λιμνιώτης και Νικολέττα Χριστοδούλου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η ΚΟΕ απένειμε παράλληλα τα βραβεία που δόθηκαν στους συμμετέχοντες στην Εθνική φάση του διεθνούς διαγωνισμού Τέχνης με θέμα «Αθλητισμός και οι Ολυμπιακές αξίες της Υπεροχής της Φιλίας και του Σεβασμού» που προκήρυξε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή. Από ένα σύνολο 18 συμμετοχών που παρέλαβε η επιτροπή αξιολόγησης της ΚΟΕ το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Ζωγραφικής απονεμήθηκε στην Τατιάνα Φεραχιάν για το έργο της υπό τον τίτλο “Sports and Games in Modern Day Cyprus” και για την κατηγορία Γλυπτικής στην Κατερίνα Νεοφυτίδου για το έργο της «Η λαμπερή μάχη».


ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΕΦΗΒΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ  ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2012


ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ

ΠΕΤΡΟΣ ΧΡΥΣΟΧΟΣ

ΜΑΡΑ ΑΡΓΥΡΙΟΥ

ΓΚΟΛΦ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ

ΓΛΑΥΚΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΝΟΡΓΑΝΗ & ΡΥΘΜΙΚΗ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΡΑΣΙΑΣ

ΡΑΦΑΕΛΛΑ ΖΑΝΝΕΤΤΟΥ

ΘΕΜΙΔΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ

ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ

ΝΙΚΟΣ ΛΙΜΝΙΩΤΗΣ

ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ

ΧΡΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΝΩΦ

ΣΟΦΙΑ ΚΟΝΗ

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΠΥΓΜΑΧΙΑ

ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ ΠΑΡΡΗΣ

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

ΟΝΗΣΙΦΟΡΟΣ ΝΕΟΦΥΤΟΥ

ΚΑΝΟ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΔΥΣΣΕΩΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΚΑΡΑΤΕ

ΣΑΒΒΑΣ ΖΕΒΛΑΡΗΣ

ΣΩΤΙΑ ΖΕΝΙΟΥ

KICK BOX ALL STYLES

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

ΙΑΚΩΒΟΣ ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΜΑΛΒΙΝΑ ΣΙΟΥΚΡΗ

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

ΟΜΗΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ

ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ

ΜΠΑΤΜΙΝΤΟΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΣΤΕΦΑΝΗ ΠΙΝΧΑΡΗ

ΞΙΦΑΣΚΙΑ

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΑΛΟΥΠΑ

ΑΜΑΡΥΛΛΙΣ ΝΙΚΟΛΕΤΤΟΥ

ΠΑΛΗ

ΑΡΤΕΜΗΣ ΝΑΛΠΑΤΙΑΝ

ΠΕΝΤΑΘΛΟ / ΔΙΑΘΛΟ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

ΕΛΕΝΗ ΠΡΑΤΣΗ

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

ΧΡΙΣΤΟΣ ΛΟΪΖΟΥ

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΚΑΤΣΙΚΙΔΟΥ

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ

ΝΙΚΟΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

ΣΚΟΥΟΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΟΥΡΗΣ

ΑΝΝΙΤΑ ΒΑΨΗ

ΣΤΙΒΟΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΗΣ

ΛΕΟΝΤΙΑ ΚΑΛΛΕΝΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ

ΠΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ

ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΪΖΟΥ

ΜΙΚΑΕΛΛΑ ΚΟΥΡΟΥΝΑ

ΤΖΟΥΝΤΟ-ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ

ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΟΥΡΑΝΗΣ

ΕΥΔΟΚΙΑ ΧΑΤΖΗΑΔΑΜΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΣΑΛΗ

ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΣΙΟΥΛΗ

ΤΡΙΑΘΛΟ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΟΥΑΤ

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΕΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΕΪΛΟΡ

ΦΩΤΙΑΔΟΥ ΜΑΙΡΗ

ΧΟΚΕΪ

ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΪΖΟΥ


ΟΜΑΔΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ

ΙΩΑΝΝΑ ΠΙΤΤΑΚΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΚΡΙΣΤΗΣ ΑΝΔΡΕΟΥ

ΧΡΥΣΤΑΛΛΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΣΧΟΒΑΚΗΣ

ΙΩΑΝΝΑ ΛΕΩΝΙΔΟΥ

ΧΑΝΤΜΠΩΛ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΡΥΦΩΝΟΣ