Please update your Flash Player to view content.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ:

LIMASSOL SQUASH OPEN 2018

20-21 December 2018  Men’s and Ladies

22 December - Juniors

LIMASSOL

CYPRUS

Email : v.karasava@yahoo.com



Σύνολο Επισκεπτών:1638982
Κανόνες Παιγνιδιού

Το Σκουός είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά αθλήματα στον κόσμο. Απαιτεί ταχύτητα, δύναμη, αντοχή, ευλυγισία, γρήγορα αντανακλαστικά, αυτοσυγκέντρωση και αυτοπειθαρχία. Παίζεται με ρακέτα σε ειδικά διαμορφωμένο κλιματιζόμενο κλειστό χώρο και δεν επηρεάζεται καθόλου από τις καιρικές συνθήκες.Η δύναμη κτυπήματος μιας μπάλας είναι 150 χ.α.ω. και είναι ίσος με τον ίδιο ενεργειακό αντίκτυπο μιας σφαίρας 0.22 χιλ. Ο παίκτης μπορεί να κάψει σε ένα αγώνα μέχρι και  1000 θερμίδες σε μια αγωνιστική ώρα.

Όλα άρχισαν τον 19ο αιώνα στο Harrow School, λίγο έξω από το Λονδίνο, όπου οι νεαροί μαθητές του σχολείου επειδή δεν μπορούσαν να συναγωνιστούν με τους πιο μεγάλους μαθητές στo racquetball, δημιούργησαν την δική τους έκδοση χρησιμοποιόντας λαστιχένια μπάλα αντί για την σκληρή του racquetball.

ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΙΓΝΙΔΙΟΥ

Η βασική αρχή του παιγνιδιού είναι να μπορέσει ο κάθε παίκτης να κτυπήσει την μπάλα στον μπροστινό τοίχο μέχρι ο αντίπαλος να μην μπορέσει να κτυπήσει πίσω.

Στο σερβίς, ο παίκτης που σερβίρει πρέπει απαραιτήτως να έχει τουλάχιστον το ένα του πόδι μέσα στο κουτί του σέρβις (service box).

Η μπάλα πρέπει να κτυπήσει στον μπροστινό τοίχο μεταξύ των γραμμών  (service line και οut line) και ακολούθως να προσγειωθεί πίσω από την γραμμή του κέντρου του γηπέδου (short line), στην πλευρά του αντίπαλου παίκτη. Αν η μπάλα κτυπήσει εκτός των γραμμών στον τοίχο ή εκτός της γραμμής του γηπέδου, τότε ο αντίπαλος κερδίζει τον πόντο.

Ακολούθως οι παίκτες θα πρέπει να κτυπούν την μπάλα στον μπροστινό τοίχο, μεταξύ των γραμμών. Η μπάλα μπορεί να κτυπήσει στο δάπεδο μόνο μια φορά τουλάχιστον.

Αν ο παίκτης δεν καταφέρει να κτυπήσει την μπάλα πριν αναπιδήσει για δεύτερη φορά, τότε χάνει τον πόντο. Το ίδιο θα συμβεί αν δεν καταφέρει να κτυπήσει την μπάλα στον μπροστινό τοίχο, ή την κτυπήσει εκτός των γραμμών.


Κανόνες παιγνιδιού σύμφωνα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία

Singles

International Doubles

Hardball Doubles


 
Tell a Friend